HTML

handrismegmondja

Ez és az, Jutka és Peti, jazz és ceruzák

Friss topikok

  • Demokrat: Lovasi András Kossuth-díjra érdemes zenész, szövegíró? Ez egyszerűen nevetséges, ezrével vannak a ... (2011.01.31. 11:15) Csodabogarak
  • Dimanni: Nem akarom mindegyikhez odaírni, hogy nagyon jó, de a fejemben ez jár, miközben olvaslak. Remélem,... (2010.12.22. 20:15) Egy bokszoló jogász
  • Dimanni: Ez nagyon ott van, Andris! :-) (Dimitra) (2010.12.22. 20:12) Cikk a Népszabiban
  • ElnkÚr: Az első "megmondást" érdemes hallgatni, csak így tovább! (2010.09.23. 16:40) első megmondás

Linkblog

Tálentum és tékozlás

2010.12.05. 18:52 handrismegmondja

 

„Lerántják, nem lehet lerántani, ott a csel, HO-HÓÓÓ, HO-HÓÓÓ, HO-HÓÓÓ, Vincze Ottó! Hát kérem szépen, három a magyar igazság, és ez a fiú ma este egy nagy játékos lett!”. Knézy Jenő felejthetetlen szavai ezek, minden romantika nélkül mondom, hogy talán halálomig emlékezni fogok rájuk. Kilenc éves voltam, sokat még nem értettem az egészből, de a fél család részegen üvöltött a tévé előtt, engem meg a nagybátyám a levegőbe dobált, tudtam, hogy valami felejthetetlennek a részese vagyok.

Aztán néhány évvel később a Zete-Manchester, óriási Vincze-bomba a második félidő közepén, Carrol alig piszkálta ki a felsőből. A hetvenedik perc környékén a Neville-hinta: Ottó állt vele szemben, enyhe terpesz, csak felsőtestből hajolgatott jobbra-balra, a lába nem mozdult, szegény Gary Neville meg dülöngélt, mint a félrészeg kamaszfiúk a nyolcadikos osztálybuliban. Ami az utolsó percben történt, az már történelem, hangok, fények, ordítás, órákig tartó öntudatlanság. A meccs után Ferguson azt nyilatkozta, hogy a vereség igaztalan volt, a magyaroknak alig volt helyzete: „A 77-esnek volt egy gyönyörű lövése, technikás játékos, hogy is hívják?”

Most végig nyugodtan ül a széken, kedves, nyitott figura, a végére sem fárad el, pedig a firkászok nyúzzák vagy másfél órát. Érdekes, az arca végig nyugodt, de a szemében sokszor tükröződik csalódottság, néha megtörtség. Igaza volt Knézynek, nagy játékos volt. De lehetett volna nagyobb is, és ezt ő is tudja.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://handrismegmondja.blog.hu/api/trackback/id/tr532495085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása