HTML

handrismegmondja

Ez és az, Jutka és Peti, jazz és ceruzák

Friss topikok

  • Demokrat: Lovasi András Kossuth-díjra érdemes zenész, szövegíró? Ez egyszerűen nevetséges, ezrével vannak a ... (2011.01.31. 11:15) Csodabogarak
  • Dimanni: Nem akarom mindegyikhez odaírni, hogy nagyon jó, de a fejemben ez jár, miközben olvaslak. Remélem,... (2010.12.22. 20:15) Egy bokszoló jogász
  • Dimanni: Ez nagyon ott van, Andris! :-) (Dimitra) (2010.12.22. 20:12) Cikk a Népszabiban
  • ElnkÚr: Az első "megmondást" érdemes hallgatni, csak így tovább! (2010.09.23. 16:40) első megmondás

Linkblog

Férfi bőrkabátban

2010.12.05. 18:55 handrismegmondja

 Horváth kontra Hajdú

 

Közvetlen, laza fickónak tűnik elsőre, márkás farmer, divatos szűk bőrkabát, karbatett kéz. Nekidől az ajtófélfának. Bemutatkozunk, letegez, én is őt, egyszerűbb ez így. Egymással szemben ülünk le, ő hátradől, én előre, beszélgetni kezdünk.

Azt mondja, hogy a bulvárt is meg lehet szokni, egy közszereplőnek ezzel együtt kell élnie. Ez tetszik, őszinte válasz, végre valaki, aki nem játssza el, hogy mennyire zavarja az, amiből él. Mint azok a csajok, akik nyolccentis miniszoknyában, lobogó csöcsökkel táncolnak péntek este a parkett közepén, és halálosan megsértődnek, mikor egy betintázott egyetemista ráhúz egyet a seggükre.

Elmeséli, hogy néhány hete egy bevásárlóközpontban valami hosszúhajú, szakadt fazon utánakiabált a mozgólépcsőn: „Hé, basznám a feleségedet!”. Nyugodt az arca, látszik hogy már hozzászokott az ilyesmihez. Én viszont nem, megrándul az arcom a dühtől, a jobb kezemmel a levegőbe kapok, de a felénél lenyelem a mozdulatot. „Elindultam felé, de elfutott.” Fülelek, de nem hallok sajnálkozást a hangjában.

Ahogy hallgatom, és a gesztusait figyelem, rájövök, hogy van valami zseniális a figurában. Ez egy szélhámos, egy szemfényvesztő, a karbatett kezeit figyeljék, hiszen csal! Méghozzá nagyon jól. A trükk egyszerű, mint a pofon: elhiteti magáról, hogy egy ostoba, felszínes barom (korunk szelleme most ezt kívánja meg), így a hétköznapi ember jól jár, hiszen gyűlölheti, és arra mindig van igény. Aztán vasárnap este leül a tévé elé közel kétmillió társával, és megnézik az utált, megvetendő férget, aki még a tolószékes parkolóhelyre is beállt, és megmondja a felségének, hogy milyen frizurát hordjon. Az átlagemberek tömeges, összefüggő lelkiismerete mindig tiszta, erkölcsük feddhetetlen, feleségüket soha nem csalták meg, természetesen beszélgetéseikre a türelem és egymás kölcsönös tisztelete jellemző. Hajdú Péter megszabadítja átlag Kuka Bercit az önismeret és a gondolkodás fárasztó kombinációjától. Nem a legfinomabb munka, de valakinek ezt is csinálnia kell. Jutalma: rengeteg pénz, hírnév, egy modell feleség. Ja, és tegezi a miniszterelnököt. Mindez így együtt tagadhatatlanul szimpatikussá teszi.

„Nincs az a pénz, amiért most átmennék az RTL-hez”, mondja, élő szerződése van, no meg a lojalitás (szigorúan pátoszmentesen), tudja, hogy ezzel elásná magát a pályán. A távolabbi jövővel kapcsolatban viszont nem zár ki semmit. Szuverén ember.

Hajdúban talán a legérdekesebb az arca, lehetetlen róla olvasni, de nem kifejezéstelen arc. Tekintete átható, de nem szúrós, csontig hatoló. A jobb szeme alatt van egy apró heg, a végén rákérdezek. Cinikus mosoly, mutatóujját végighúzza a vágáson: „Ez itt? Itt jön ki a rosszaság.”

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://handrismegmondja.blog.hu/api/trackback/id/tr272495089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása