HTML

handrismegmondja

Ez és az, Jutka és Peti, jazz és ceruzák

Friss topikok

  • Demokrat: Lovasi András Kossuth-díjra érdemes zenész, szövegíró? Ez egyszerűen nevetséges, ezrével vannak a ... (2011.01.31. 11:15) Csodabogarak
  • Dimanni: Nem akarom mindegyikhez odaírni, hogy nagyon jó, de a fejemben ez jár, miközben olvaslak. Remélem,... (2010.12.22. 20:15) Egy bokszoló jogász
  • Dimanni: Ez nagyon ott van, Andris! :-) (Dimitra) (2010.12.22. 20:12) Cikk a Népszabiban
  • ElnkÚr: Az első "megmondást" érdemes hallgatni, csak így tovább! (2010.09.23. 16:40) első megmondás

Linkblog

Negyedik megmondás-Sulis feladat

2010.10.15. 15:12 handrismegmondja

 Kedves hallgatók!

 

Amikor két hete felhívott Horváth Robi barátom, és megkérdezte, hogy lennék-e a Radiocafé zenei és kulturális főszerkesztője, nem sokat gondolkoztam a válaszon. Egyből nemet mondtam. Aztán, egy hét tépelődés után én hívtam vissza Robit, hogy akarom az állást. Miért mondtam elsőre nemet? Mert a szerkesztés igen komoly figyelmet és pontosságot igényel, és a felelősség sem kicsi: a műsorok arculatát a szerkesztőnek kell megterveznie és összeraknia. Ugyanakkor ez benne a vonzó lehetőség is: elképzeléseit meg tudja valósítani, hiszen ő a főnök. És ki ne akarna főnök lenni?

Olyan műsorokat akarunk csinálni, amelyek lazák és kötetlenek, ugyanakkor tartalmasak és izgalmasak. Nyitott vagyok minden ötletre, egy kritérium van, amiből nem engedek, és rádiónk védjegyévé kívánom tenni: az igényesség.

Pályám kezdete óta foglalkozom az irodalommal, melyet szenvedélyesen szeretek. Heti három alkalommal jelentkező irodalmi műsorainkban a klasszikusoktól a kortársakig mindenkiről hallhattok majd. Kivétel az áporodott szoba-irodalom: szürke zakós, ökölbe szorult fejjel magyarázó, korlátolt irodalmárokra ne számítsatok, őket nem hívjuk meg. Akiket viszont igen ( tehetséges, ismeretlen fiatalokat, az utca költőit), azokkal egy élénk irodalmi kávéházat fogunk kialakítani: ebben nektek, hallgatóknak is tevékeny szerepet kell vállalnotok,  kíváncsiak vagyunk a véleményetekre.

A rádió zenei arculata is hasonló: olyan zenéket és zenészeket fogunk bemutatni nektek, melyeket nem hallhattok minden nap, akiket talán nem is ismertetek. Kedd és csütörtök esti, nyolctól éjfélig tartó zenei kalandozásaink vendégeinkkel ezt a célt szolgálják. A szombati zenés kávéházat ti állíthatjátok majd össze: a hét elején feldobunk öt zenei stílust, amelyek közül ti választhatjátok ki a számotokra legérdekesebbet, és küldhetitek be zenéiteket, mondhatjátok el véleményeteket élő egyenes adásban.

Nos, ha van kedvetek, megcsináljuk az ország legizgalmasabb rádióját. Velem tartotok?

 

Horváth András Dezső

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://handrismegmondja.blog.hu/api/trackback/id/tr982374055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása